РЕДОВНА ГОДИШЊА СКУПШТИНА СИНДИКАТА МЕДИЦИНСКИХ СЕСТАРА И ТЕХНИЧАРА СРБИЈЕ

Редовна годишња скупштина СМСТС одржана је на Тари у хотелу „Бели Бор“ 19.08. и 20.08.2021. године.

У радном термину 19.08.2021. одржана је Трибина „Путеви синдикализма и решавање синдикалне проблематике“ на којој су у конструктивном дијалогу представници правног тима СМСТС и присутни делегати, изношењем своје проблематике у процесу рада, тражили тумачења и могућа решења. Тако су представницима правног тима иницирани и издвојени актуелни проблеми који ће се правно обликовати и проследити надлежним институцијама са захтевом за решавањем. Садржај и ток Трибине још једном су потврдили да је проблематика у раду медицинских сестара и техничара обимна и да се акценат рада синдиката мора ставити што хитније у процес решавања макар дела горућих питања која нарушавају и угрожавају функционалност и право на рад.

У другом дану 20.08.2021. одржана је Редовна годишња скупштина СМСТС на којој је председник СМСТС Горан Јовановић поднео извештај о раду синдиката у протеклом периоду, о покренутим иницијативама, захтевима и радним састанцима у ресорном министарству. Уследио је и извештај о раду Надзорног одбора СМСТС о финансирању СМСТС и оба извештаја су једногласно усвојена.

Након одржане скупштине, излети, обиласци прелепог крајолика Таре, вечера са музиком, били су мало више од капи весеља, за наше медицинске сестре и техничаре, након исцрпљујућег периода њиховог ангажовања у борби са цовид епидемијом.

Они су то заслужили!

Повезане вести