ОДРЖАН САСТАНАК У МИНИСТАРСТВУ ЗДРАВЉА

Дана 17.02.2021. године у Министарству здравља одржан је састанак са државним секретаром проф. др Бериславом Векићем и помоћницом министра Слађаном Ђукић.

Испред СМСТС састанку су присуствовали председник СМСТС Горан Јовановић, генерални секретар СМСТС Славица Димитријевић, члан председништва СМСТС Витомир Нинић и члан ИО СМСТС Велибор Рашић.

Састанак је иницирао СМСТС, тражећи одговоре и започињање процеса реализације одређених иницијатива садржаних у захтевима упућеним Министарству здравља 11.02.2021. године.

Став представника министарства је да ће се убрзано радити на отклањању неправилности и изједначавању временских оптимума за стицање услова за бенефицирани радни стаж, једнако лекарима и медицинским сестрама и техничарима у хитним службама здравствених установа РС.

Реализацију решења захтева да се коефицијент зарада запослених у здравству одвоји обрачунски од коефицијента 3,18 који се односи на исплату топлог оброка и регреса, за сада опструише тренутно још увек актуелна борба са присутном ковид пандемијом.

За решавање исплате накнаде за одвојени живот, сви запослени који су ангажовани за рад у ковид болници Батајница, а бораве и стално су запослени у установи удаљеној више од 50 км од Батајнице, морају се обратити менаџменту своје установе који ће добити препоруку Министарства здравља да се та потраживања остваре.

Назначено је такође, да се наставља са исплатама ковид додатка и запосленима у хоспиталним установама као и запосленима у примарној здравственој заштити.

Потврђена је информација да ће сви ангажовани на вакцинисању грађанства РС добити додатак у износу од 10.000,00 динара.

Повезане вести