ТВ ВЕСТИ – ПИНК, гостовање Драгице Дашић, координатора СМСТС-а

КАЖИТЕ НАМ ИСТИНУ!

Гостујући на ТВ „Вести“ у разговору са водитељком Иреном Јовановић, Драгица Дашић је испред СМСТС, исцрпно изнела став о недавном нападу ножем на здравствене раднике Хитне помоћи и све учесталије вербално и физичко насиље које се испољава од стране пацијената према запосленима у здравству, у првом реду, према медицинским сестрама и техничарима који већ две године неуморно и непрекидно воде борбу са овом пандемијском пошасти.

Где и када смо аплаузе захвалности здравственим радницима на њиховом изгарању у борби против неугашене пандемије, утихнули па заменили испољеним инцидентима и насиљем према онима које смо звали херојима и хероинама данашњице?

Како се заштитити од вербалног и физичког насиља психички измењених, фрустрираних, преплашених и успаничених пацијената и њихове родбине? Како се те насилне реакције и којим мерама санкционишу код нас и у свету?

Како изаћи из нарастајуће конфузије у јавности о позитивним или негативним ефектима вакцине и да ли је отпор и игнорисање препоручених мера заштите резултирало из неусаглашених саопштења и стручних тимова и кризних одбора који не формулишу јединствен став?

Шта нарушава поверење и разумевање преданог и исцрпљујућег ангажовања здравствених радника који неуморно већ две године дају све од себе како би помогли оболелима, а узвраћа им се насиљем?

О свему, у разговору са водитељком Иреном Јовановић, говорила је Драгица Дашић, координатор СМСТС.

Повезане вести